Μια καινούργια αρχή!

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, ο Σύνδεσμος των Απανταχού Κιμωλίων «Η Οδηγήτρια» μετρά σχεδόν έναν αιώνα παρουσίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας. Η προσφορά του Συνδέσμου μας στο νησί και στους ανθρώπους του είναι ανυπέρβλητη όλα αυτά τα σχεδόν 100 χρόνια.  Καθ’ όλη την ιστορική του πορεία, ο Σύνδεσμος ήταν εκεί να προσφέρει, για την Κίμωλο και τους Κιμωλιάτες, ανεξάρτητα από τις όποιες οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες εμφανίζονταν ανά τους καιρούς. Τα τελευταία χρόνια, παρόλες τις προσπάθειες που έγιναν, φαίνεται πως  ο Σύνδεσμος έχει αδρανήσει.`

Εμείς λοιπόν, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, έχουμε πιάσει ήδη δουλειά! Μπορεί ο μέσος όρος ηλικίας μας να είναι κάτω των τριάντα ετών και οι συνθήκες να μην είναι και οι πλέον ιδανικές, παρόλα αυτά έχουμε την θέληση να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό.  Τα οικονομικά του Συνδέσμου, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ως πρώτη κίνηση κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες και τροποποιήσεις, καταφέρνοντας να ελαχιστοποιήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, ενώ γίνονται προσπάθειες για περαιτέρω μείωση των παγίων εξόδων μας.

Παρόλο το οικονομικό αδιέξοδο, δεν πτοηθήκαμε και ξεκινήσαμε δυναμικά! Συμμετείχαμε μαζί με τους άλλους φορείς του νησιού μας στην Αναβίωση του Εθίμου της Κούνιας την Κυριακή του Πάσχα στην Κίμωλο. Το Χορευτικό τμήμα έχει ήδη ξεκινήσει μαθήματα από τις 3/5/2015 στην στέγη του Συνδέσμου στον Πειραιά με χοροδιδάσκαλο τον Αποστόλη Τάκη. Δημιουργήθηκαν ήδη 2 τμήματα και βλέποντας την ανταπόκριση σας ευελπιστούμε πως μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα.

Ιδιαίτερα θετική φαίνεται η συμμετοχή των Νέων! Η Επιτροπή Νεολαίας συστάθηκε και είμαστε αισιόδοξοι πως θα μεγαλώσει αρκετά και θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να εμπλουτίσει τις δραστηριότητες του Συνδέσμου τόσο στον Πειραιά όσο και στην Κίμωλο. Εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά πως θα σταθούμε δίπλα τους και θα τους βοηθήσουμε όπως μπορούμε για να φέρουν σε πέρας κάθε πρωτοβουλία που θα πάρουν.

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες, κάθε αρχή και δύσκολη. Έχουμε μπροστά μας 2 δημιουργικά και δύσκολα χρόνια. Είμαστε αισιόδοξοι, αποφασισμένοι και υποχρεωμένοι να πετύχουμε. Δεν μπορεί να γίνει όμως αυτό χωρίς την βοήθεια όλων σας. Σας καλούμε να σταθείτε δίπλα μας, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, ώστε να επανέλθει ο Σύνδεσμος εκεί που του αξίζει.

 

 

Ας κάνουμε μια καινούργια αρχή όλοι μαζί!

 Με εκτίμηση,

 Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.