Ο Σύνδεσμος διατηρεί για πάνω από 20 χρόνια τράπεζα αίματος στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά. Η συγκεκριμένη τράπεζα προσφέρει βοήθεια σε όποια Κιμωλιάτικη οικογένεια το έχει ανάγκη, στηρίζοντας την έμπρακτα προσφέροντας το υπέρτατο αγαθό της υγείας. Η ύπαρξη της βασίζεται στον εθελοντισμό και στην ανιδιοτελή προσφορά του καθενός μας, ενώ η ίδρυση της οφείλεται στο όραμα και στις προσπάθειες του πρώην προέδρου του Συνδέσμου των Απαντχού Κιμωλιών, Κωνσταντίνου Σεριφίου. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, από το 2016 και έπειτα και μετά από σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η τράπεζα του Συνδέσμου φέρει τον τίτλο “Τράπεζα Αίματος Κιμώλου – Κωνσταντίνος Σερίφιος”, ενώ καθιερώθηκε προς τιμήν του ετήσια αιμοδοσία κάθε πρώτο Σάββατο του Απριλίου.

Για σχετικές πληροφορίες μπορείται να απευθύνεστε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:

    • Κωνσταντίνος Ιωαν. Βεντούρης – 6932 587 161
    • Φλωρίτα Παρ. Καταγά – 6906 553 034

Πάγιες θέσεις του ΔΣ του συνδέσμου αποτελούν τα παρακάτω:

1. Η Τράπεζα όσο θα έχει αίμα και θα μπορεί, θα προσφέρει αίμα σε κάθε κάτοικο της Κιμώλου, καθώς και κάθε Κιμωλιάτη και συγγενή αυτού σε όλο τον κόσμο, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Ανεξάρτητα, ηλικίας, φύλου, σεξ. προτιμήσεων, εθνικότητας, πολιτικών ή άλλων φρονημάτων. Θα προσφέρουμε αίμα ανεξάρτητα αν ήταν ποτέ αιμοδότης της τράπεζας, αν μπορεί να το επιστρέψει ή όχι, είτε αν παλαιότερα είχε πάρει και δεν το επέστρεψε.

2. Κανένα προσωπικό στοιχείο δεν θα δημοσιοποιείτε με οποιονδήποτε τρόπο, είτε αφορά αιμοδότη είτε αφορά λήπτη. Κανένα μέλος του ΔΣ δεν γνωρίζει τους αιμοδότες και τους λήπτες αίματος παρά μόνον οι 2 υπεύθυνοι αιμοδοσίας.

3. Για κανένα λόγο η αιμοδοσία δεν θα χρησιμοποιηθεί ως μέσο διαφήμισης και προβολής του ΔΣ.

4. Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μια πράξη αλληλεγγύης και αγάπης. Από τον καθένα που έχει την δυνατότητα, στον καθένα που έχει ανάγκη.

Αιμοδοσία – Συχνές Ερωτήσεις